Cikk felolvasása

Figyelem! A cikk termékmegjelenítést tartalmaz!

Kölcsön kaptam egy kedves barátomtól az Iqos 3-ját. Egyrészt a kíváncsiság hajtott. Másrészt pedig, kb. félévente elindul a vezérhangya, hogy már pedig én most rágyújtok! De mindig az van, hogy 3 slukk után elnyomom, és már kavarog is a gyomrom. Utálom, de idióta vagyok! Ez az Iqos pont jókor jött, mert ismét motoszkált a gondolat, hogy rá kéne gyújtanom. Őszintén szólva arra számítottam, hogy majd a Heets felénél járva már rosszul fogok lenni, ahogy az megszokott volt a cigarettánál, a vegyi anyagok miatt. Hatalmas pozitív csalódás ért!

Aztán lemerült az akku…

Ugyanis ez nem úgy van, mint az analógnál, hogy ég ameddig ég, közben komótosan bele szippantgatsz. Itt 3 perced van a hevítő segítségével elszívni a Heets-edet.  De ha lehet hagyj fel a nagypapa tempóval mert ez hevít, 3 percig folyamatosan! (Bizonyos típusok 6 percig.) Ha fél percig nem szívsz bele az olyan forró lesz, hogy csak na.

Egy Heets egy szál cigarettának fele meg, ami a gyártó szerint 14 slukk.

Azért ezzel is van ám mit szöszölni. Van aki úgy képzeli, hogy berakja a hevítőbe a Heets-et, elkezdi használni és ezt annyiszor ismétli ahányszor akarja. Bárcsak így lenne! Az csalódás volt számomra, hogy minden egyes cigizés előtt be kell tennem a hevítőt a töltőtokba, a töltőtok feltölti a hevítőt, majd mikor kiveszem a tokból, bele kell tennem a Heets-et, hosszan nyomva a hevítő oldalán lévő gombot, az rezzen egyet ezzel jelezve, hogy most kezdett hevíteni. Kb. fél perc elteltével ismét rezzen, de most kettőt, ez azt jelzi, hogy elérte a megfelelő hőmérsékletet, és használatra kész.

A metódust minden szál elött meg kell ismételni. Ami több perc.

Most nem kell nyomogatni, csak szívni, mint a cigit. 3 percig bírja a hevítő akkuja, az utolsó 30 másodpercnél ismét rezzen egyet, és villogni kezd a hevítőn a fehér led. Ez figyelmeztet, hogy ennyi volt egy szál Heets. Tehát mondhatni olyan, mint egy szivargyújtó.

A dobozban található a töltőn kívül a hevítő tisztításához szükséges eszközök.

Az elhasznált Heets-et úgy vesszük ki, hogy a cap-et lehúzzuk, majd kivesszük belőle az elhasznált cigit. Biztos volt olyan köztetek aki szedett már szét cigarettát. Abban apróra vágott dohány van, lehet morzsolni. Heets-ben lévő dohány valami teljesen másra hasonlít.

Három féle cigit kaptam hozzá. Az Amber a normál cigarettát hivatott „utánozni”, ízben és élményben, a Yellow kicsit karcosabb, a TH szerelmeseinek, a Turquoise pedig az enyhén mentolos cigit szeretné kiváltani. Blue-t nem sikerült kipróbálnom, az nagyon mentolos.

Elvileg itt már nincs passzív dohányzás mivel égés sincs. Ezért is változott meg a dobozon lévő figyelmeztetés szövege. Viszont én ugyanúgy éreztem a cigi szagot, csak nem volt annyira csípős, ha pl. mellettem szívták az Iqos-t. Nem undorodtam a szagától. Sokkal elviselhetőbb, mint a normál cigaretta.

EU-ban összesen 6 féle Heets kapható.

A készülékért elég borsos árat kell fizetni. De hát ezt is hosszú távra veszi az ember. Viszont én a Heets árát, cseppet sokallom, de ez egyéni vélemény.

Összességében kellemeset csalódtam az Iqos-ban. Persze ez is büdös, de nem olyan durván, amolyan elviselhető módon. Ettől azért nagy füstöt ne várjatok. Bár ez inkább már pára, nem néz ki füstnek, a szaga sem olyan, és sokkal hamarabb elillan, nem gomolyog, ahogy az a hagyományos cigarettától megszoktuk. Egyszerűen jó! Azt kell mondjam, hogy ha annak idején mikor átálltam elektromos cigarettára lett volna ilyen ketyere akkor ilyet veszek először. Viszont ez is ugyanúgy rabul tud ejteni, ugyanúgy függővé tesz, mint a cigaretta. Most van az, hogy a kevésbé káros kifejezést fogom erre használni. Mindig is úgy gondoltam, hogy az e-cigi 95%-al egészségesebb, mint az analóg. Az Iqos viszont a cigihez képest kevésbé káros!

Bár nagyon jó érzés volt használni. Igaz, hogy egy nagyon szuper cucc ez is, de én nem váltanék e-cigiről! Annyira azért nem király. Egy dohányos számára az lehet, de e-cigihez képest ez csak visszalépés! Magyarországon csupán 4 ízben kapható, (De állítólag Budapesten még 2 ízzel bővült a választék.) amiből kettő mentolos, a másik kettő pedig valamiféle dohánykeverék, Csak az íz és aroma arányok eltérőek. De mivel nem szeretem a mentolt, liquidben sem tudom elszívni, az aromák széles palettáját nem dobnám oda 2 féle dohányért, amúgy a TH-t sem szeretem, tehát részemről marad az Amber ízesítésű Heets, de akkor is ott lennék, hogy egyfélét szívnék egész életemben. Hát ezért feladni az e-cigizést nagy butaság lenne részemről.

Az Iqos a dohányzásnak egy elviselhetőbb alternatívája. Az elektromos cigaretta még mindig körökkel lehagyja. Viszont, aki eddig dohányzott, de idegenkedik az e-cigitől, vagy az sem ritka, hogy olyan mértékű PG allergiában szenved a felhasználó ,hogy nem tudja hasznát venni az e-ciginek, nos ez nekik való.

Hatalmas köszönet a termékért

Sáringer Istvánnak

Borítókép: iqosmag.com

Kategória: Közlemény

Kinga

Hobbiblogger, 6 éve vaperina, 31 éves, 130 év élettapasztalattal. Több vagyok mint amilyennek az átlag gondol! Szeretem a humort. Sokan nem értékelik a humoromat, ha kevesebb lenne az önbizalmam azt hinném nem vagyok vicces! Ha tetszenek az írásaim és szeretnél támogatni a további munkában vagy csak szimplán kapcsolatba szeretnél lépni velem, használd az itt lévő gombok egyikét!

Skip to content