Cikk felolvasása

Beszippantott engem is a szépsége, és bája. Ritka szép tank meg kell hagyni. A fórumon már beszéltünk róla, hogy melegszik a top cap. Most ezzel kapcsolatban osztanék meg néhány gondolatot. Illetve úgy egyébként, amiket én tapasztaltam használat közben.

Az alany egy MTL felhasználásra gyártott Vapefly Brünhilde MTL RDTA. Sok felhasználótól olvasom, hogy melegszik. Különböző vastagságú és fajtájú huzalt kipróbáltam benne. Minden esetben azt vettem észre, ha a huzal gyorsan izzik akkor pár slukk után átmelegszik. Olyan szinten fel is forrósodott, hogy nem lehetett megfogni a top cap-et. A lassan izzó kanthallal nem volt különösebb gond. De ha mondjuk sima SS szálhuzalt tettem bele, hiába nem volt sok tömegre, melegedett mivel gyorsan és viszonylag sokáig izzott a maximális hőmérsékleten a hosszú slukkok miatt. Így 3 slukk után élvezhetetlen lett. TC-zni nem szoktam, így csak SS, kanthal, és egy kis Ni80 MTL clapton lapul itthon.

A szálhuzalokkal egy próbát tettem csak, az SS-el forró, a kanthallal talán jó, de nem elég ízes. Gyártói ajánlás, amit hozzá adnak az egy darab Ni80-as 1 ohm-os előre tekert. Ebből már lehetne következtetni, hogy ha 1 ohm akkor a lassabb huzalokat szereti. A Ni80 gyorsan izzik fel, és gyorsan hűl vissza, de sok wattot nem kér. Elég jól kezelhető fajta, de az pluszban javít a dolgon, hogy az 1 ohm az ugyebár lassan izzik, mert viszonylag magas az ellenállása. Az úgy jó lenne, ha bele tettem volna. De jó szokásomhoz híven, én csak a tankot veszem ki a dobozból. A hozzá kapott huzal meg minden tartozéka marad a helyén. A Brünhilde esetében csak a csavarokat cseréltem ki imbuszosról lapos csavarhúzósra (jár hozzá), no meg tettem bele egy AFC betétet. De tényleg, a többihez nem nyúltam. Nekem iszonyatosan tetszik ezen a tankon minden!

A huzalra visszatérve. Szálhuzalból csak valami olyat visel el Brünhilda amiről tudjuk, hogy lassan fog felizzani! Akár vastagság, akár ellenállás vagy akár anyaga okán. Vandy Vape Superfine Ni80 MTL fused clapton-t tettem bele 2.5-ös magon 6-7 menetet. Ezzel bezzeg semmit nem melegszik! Sokszor bereklámoztam már ezt a fajta MTL clapton-t, de nem hiába használom más tankomban is. Jó és kész! A Brünhilda-ban is jól vizsgázott! A Ni80-ban az a jó, hogy nem kér sok wattot, mivel alacsony az olvadáspontja. Gyorsan képes lehűlni, így ebbe a tankba ez való! De nyugodtan megcáfolhattok, ha van akinek mással is működik rendesen. A kanthal is jó bele, csak nekem nem a szívem csücske. Így szerintem a melegedést ezzel ki is küszöböltük.

A már említett MTL claptonnal tekerve, nem túl magasan. K.b. 1 mm-re a levegőzőtől.

Olvastam olyat, hogy a DL átereszt ha eldöntik a tankot. Az MTL-nél ilyen nincsen szerencsére, sok helyzet adódott mióta megvan a Brünhilde MTL RDTA-m, de sosem szivárgott fel amíg el volt dőlve. Ha neked mégis szivárog, ellenőrizd a vattádat!

Amire nagyon figyelj! A top cap alacsony! Ezért ne nagyon emeld fel a tekercset, maradjon vízszintben a lefogató oszlopokkal! Ha felemeled zárlatolhat! De ha nem is megy át zárlatba, ugyanúgy fenn fog állni az eredeti probléma, a forrósodás.

Mindent összevetve, ez egy igencsak jó tank! Lefogatása egyszerű, vattázni még egyszerűbb. Bátran merem ajánlani minden kezdő és nem kezdő felújítónak!

Kis érdekesség:
Brünhilda, Odin egyetlen lánya aki a Valhallában uralkodik édesapjával egyetemben. A legszebb Valkür a Skandináv Vikingeknél.

Ám a német mitológia szerint Brünhilda pajzsnő és Valkür volt a Völsung nemzettségből.

Brünhilda a mitológiában.

Kategória: Tippek

Kinga

Hobbiblogger, 6 éve vaperina, 31 éves, 130 év élettapasztalattal. Több vagyok mint amilyennek az átlag gondol! Szeretem a humort. Sokan nem értékelik a humoromat, ha kevesebb lenne az önbizalmam azt hinném nem vagyok vicces! Ha tetszenek az írásaim és szeretnél támogatni a további munkában vagy csak szimplán kapcsolatba szeretnél lépni velem, használd az itt lévő gombok egyikét!

Skip to content