Itt olvashatod Donát, sikeres átszokását cigarettáról, elektromos cigarettára. Az e-cigi képes jobbá tenni az ember egészségi állapotát, mivel köztudottan 95% -al kevésbé káros a dohányzással szemben! Ha Te is érintett vagy, küld be a történeted az oldalon alján látható űrlap kitöltésével vagy az oldalon található ❤️ Jobban vagyok! gombra kattintva! Ha csupán érdeklődő vagy akkor ez segíteni fog a tisztánlátásban. Ha teheted oszd meg, hogy felnyissuk az emberek szemét, miszerint az ellenség nem az elektromos cigaretta! A történeteket érkezési sorrendben osztom majd meg veletek minden kedden, pénteken és szombaton 18:00 -kor.

Sziasztok a nevem Donát és most leírom nektek az én történetem, milyen visszafordíthatatlan károkat okozott bennem a cigaretta, az, hogy erős dohányos voltam!

El is kezdem tüstént a sztorit:

Egész életemben túlsúllyal küszködtem ami miatt folyamatos kisebbségérzetem volt. Szerencsére én olyan baráti társaságba keveredtem, akik emiatt nem bántottak, nem piszkáltak, nem csúfoltak. Azonban volt egy rossz szokásunk mégpedig a dohányzás ezzel őszintén megmondom nem tudom mit akartunk elérni, mire volt jó! De azért szívtuk!

Egy átlagos napom gimnazistaként, így zajlott:

Tehát, suliba minden reggel (4:30) busszal jártunk, a buszmegállóban 1 cigi vagy 2 attól függően késett -e a busz. 5:00 megérkezett a busz, leszálltunk, még 1 cigi amíg elértünk az ottani kisboltba, ahol természetesen fejenként 1 doboz cigit vettünk (ez minden nap így ment). Utána irány a suli, útközben még 1 cigi! Aztán becsöngetés előtt, megint 1 cigi + kávé! 

Nap folyamán természetesen minden szünetben az udvaron lógtunk és cigiztünk, mint majdnem a suli fele!

Most tartunk ~14:00 óránál és mínusz 1 doboz ciginél!!! Suliból hazafelé további elszívott cigaretták jelezték utunk!

Mire hazaértem a második doboznak is csak a fele volt meg kb! Még aznap természetesen elpöfékeltem a többit is, de arra mindig ügyeltem, hogy másnap reggelre maradjon 1-2 szál amivel kihúzom a boltig!

Ez ment évekig! Minden egyes nap! Ja hát amikor buliztunk stb akkor egy este alatt simán elment 2,5 – 3 doboz cigi!

Szóval a lényeg, hogy erős dohányos voltam és úgy gondoltam, hogy rajtam nem fog a cigi, nem leszek tőle beteg és természetesen, mi jár ilyenkor az olyan ember fejében aki túlsúlyos? Ha leteszem a cigit még jobban el fogok hízni, mert többet eszek, hiszen valami pótcselekvés kell! (Ugyan kérlek ezt a baromságot!) Kifogás, kifogás hátán! Magamat győztem meg, hogy miért jó ha cigizek!

Aztán jött a felismerés! Lehet mégsem vagyok sérthetetlen? (spoiler: nem vagyok az, mint ahogy senki sem az 🙂 )

A lényeg, hogy olyan betegségek jöttek elő amikre nem volt egyértelműen fogható, hogy nálam a cigi okozta, legalábbis elég erősen közrejátszott benne! Ezért nem is foglalkoztam vele!

Első: magas vérnyomás!

Nos magas vérnyomás mitől alakul ki nagyobb eséllyel? Természetesen a túlsúly egy kockázati tényező, ami nekem megvolt és (még mai napig megvan)! Ugye amikor meglátott az orvos a magas vérnyomás miatt. Még tán a leleteket sem olvasta át. Rám nézett és azt mondta (FOGYJON LE!) ekkor voltam olyan 120-130 kiló körül hát sok-sok de nem feltétlen indokolja a 200+ -os vérnyomást. Kivizsgáltak és természetesen felírt gyógyszert is (köztudottan minden orvosnak ez a hobbija)! A cigi szóba sem került pedig pontosan tudta, hogy dohányzom! Na jó elkezdtem fogyózni, meg szedni a gyógyszert becsülettel, de a magas vérnyomás csak csak nem múlt! Sikerült lefogynom pár kilót olyan 100+ -os voltam 🙂 amikor jött egy másik betegség!

Második: Hidradenitisz Szuppuratíva avagy HS!

Bocs a nyers stílusért! Ez a betegség rendesen földhöz baszott utána megtaposott, megrágott és kiköpött!

Na most nekem a legdurvább változatból jutott ki! Konkrétan mozogni nem bírtam mert mindenem fájt, szakadt a bőröm! 

Állandóan kötözni kellett, a karjaimat nem bírtam felemelni, mivel mindkét hónaljamban jelentkezett a HS, tulajdonképpen minden hajlatomat bazi nagy fekélyek, nyílt sebek borították, melyek természetesen a higiéniámra sem voltak jó hatással. Kerültem mindenkit, nem mentem emberek közé. Éjszakánként nem bírtam aludni a fájdalomtól! Napi minimum 1 doboz fájdalomcsillapítót szedtem, persze ahogy a szervezetem hozzászokott már az sem hatott! Ez évekig húzódott!!! Nem részletezném tovább akit érdekel mivel jár egy ilyen betegség keressen rá!

Természetesen rengeteg orvosnál, bőrgyógyásznál jártam akik teletömtek mindenféle “gyógyszerrel”, amelyeknek egységesen jelentkezett nálam kb minden mellékhatása. Melyek közül a legdurvábbak az öngyilkossági gondolatok voltak. Ezt az időszakot nagyon nehezen viseltem! Kb minden ismerősömtől, barátomtól elfordultam. Természetesen a gyógyszerek szart sem értek, csak az én amúgy is, a HS miatt depressziós énemet segítették volna elő az önmegsemmisítéshez. Ezeket a gyógyszereket be kellene tiltani!!! Szerencsére volt egy felismerésem és teljes mértékben abbahagytam azon gyógyszerek szedését amit az orvosok felírtak. Inkább vállaltam a vele járó kockázatot – ennél rosszabb úgysem lehet -!

A cigi természetesen ekkor is kulcsfontosságú szerepet játszott az életemben! Folyamatosan szívtam a bagót akkor még azt hittem csak az képes megnyugtatni. Akármennyire rossz ezt így kimondani de (Az volt az egyetlen dolog amit szerettem csinálni!)

Fordulópont!

2014 vége körül járunk…

Az egyik barátom kezében láttam meg először egy elektromos cigarettát, akkor még nem gondoltam volna, hogy az a dolog fogja megváltoztatni az életem! 

Mondta, hogy próbáljam ki! Beleszívtam párat és teljesen bejött! Minden rendben volt vele, de mégsem váltottam azonnal, túlságosan szerettem bagózni! Aztán még kb 1,5 évig cigiztem és végül elhatároztam, hogy veszek én is e-cigit.

Így bementem a trafikba és megvettem barátom tanácsára egy Aspire ceruza szettet. Amit kb 1 évig használtam és onnantól egyszer sem gyújtottam rá! Utána jöttek a komolyabb modok, szettek stb. 

És tudjátok mit? Szépen lassan, ahogy letettem a cigit és váltottam elektromos cigarettára elmúlt a vérnyomásproblémám és a HS is. Szépen beforrtak a sebek és már kb 2 – 2,5 éve tünetmentes vagyok, Tudok rendesen sportolni és minden mást amit egy átlag ember képes megtenni! Hihetetlen érzés volt napról napra azt látni, hogy gyógyulnak a sebek és a végén teljesen összeforrnak. A vérnyomásom beállt 120-140 körül ami teljesen normális. Nulla beszedett gyógyszerrel gyógyultam meg végül! 🙂

Nekem valóban életet mentett az, hogy váltottam e-cigire! 🙂 A fent leírtak velem történtek és azt meséltem el, hogy nekem, hogyan segített az, hogy váltottam! Hogy nekem segített nem jelenti azt, hogy ez gyógymód lenne viszont azt igen, hogy a hagyományos cigaretta jelentős szerepet játszott abban, hogy ezek a betegségek kialakultak nálam és azt, hogy miután váltottam tünetmentes lettem! Aki hasonló problémával küzd és dohányzik annak ez az írás támpont lehet, hogy milyen irányban próbálkozzon! Egy biztos szokjon le a cigarettáról vagy ha nem tud, váltson e-cigire!

Köszönöm ha elolvastad! 🙂

A történetet beküldte:

Dobri Donát

Neked mi a történeted?

Ha szeretnél részt venni a dohánylobbi elleni harcunkban, akkor add tudtára az oldal olvasóinak, hogy az e-cigi nem olyan káros mint ahogyan azt a média beállítja, sőt!
Hiszen Te is jobban vagy!


Kategória: ❤️ Jobban vagyok!

Smahóné Kinga

Hobbiblogger, 5 éve vaperina, 30 éves, 130 év élettapasztalattal. Több vagyok mint amilyennek az átlag gondol! Szeretem a humort. Sokan nem értékelik a humoromat, ha kevesebb lenne az önbizalmam azt hinném nem vagyok vicces! Ha tetszenek az írásaim és szeretnél támogatni a további munkában vagy csak szimplán kapcsolatba szeretnél lépni velem, használd az itt lévő gombok egyikét!