Cikk felolvasása

Gyakran előkerül a kérdés. Foghúzás után használhatunk e-cigit? Ha MTL tankunk van, akkor nem ajánlatos, ugyanis a vákuum kiszippantja a gyógyulást elősegítő véralvadékot. A DL tankok esetében nem kell félnünk a vákuumtól, de amíg zsibbad a fogad helye addig az sem ajánlatos.

Az MTL felhasználóknak sem kell sokáig vape nélkül maradniuk. A foghúzás napján tilos, de másnap már mérsékelten, de használhatnak e-cigit. Majd további 2 nap mérsékelt használat után ismét visszatérhetnek a megszokott felhasználási módhoz. Illetve a köpést is hanyagolni kell a gyógyulás napjaiban.

A foghúzás után fontos, hogy a fog helyén a vér megalvadjon, egy kocsonya-szerű véralvadék képződjön. Ami azonnal vagy pár órával a foghúzás után meg is történik.

A vérzés rendszerint enyhe mértékű, ne tévesszen meg a szájban érzékelt íz!  Már egy-két csepp vért is heves vérzésnek gondolhatunk az ízek alapján. De ha úgy érzed, akkor helyezz a fog helyére egy gézlapot, óvatosan harapj rá, legalább 30 percig hagyd benn, a gézlapon lévő vérmennyiség jelzi, hogy kiesett a vérdugó, vagy sem. Ha nem áll el a vérzés keresd fel a fogorvosodat! Ne öblögess vagy szívogasd a sebet! Ez azért fontos, mert a sebből kieshet a vérdugó, amitől a sebgyógyulás elhúzódhat, gyulladások léphetnek fel stb. Kerüld a forró italokat vagy leveseket is, ezek ugyanúgy előidézhetik a véralvadék kiesését. Az erős fújás is kerülendő, például ne most fújd fel a guminődet.

Kategória: Tippek

Kinga

Hobbiblogger, 6 éve vaperina, 31 éves, 130 év élettapasztalattal. Több vagyok mint amilyennek az átlag gondol! Szeretem a humort. Sokan nem értékelik a humoromat, ha kevesebb lenne az önbizalmam azt hinném nem vagyok vicces! Ha tetszenek az írásaim és szeretnél támogatni a további munkában vagy csak szimplán kapcsolatba szeretnél lépni velem, használd az itt lévő gombok egyikét!

Skip to content