Cikk felolvasása

Az előző részben a karbantartást és a hiba felismerését próbáltam felvázolni. Bár azt hozzá kell tegyem, még sok olyan élethelyzet van ami következtében megsérülhet a modunk. Így hát amit előzőleg leírtam az csak maximum kis útmutatásként tud szolgálni.

Ez a 10 részes cikksorozat leginkább a kezdőknek lesz segítségére, ugyanis valaki mindig kezdő valamiben. Ki a keverésben, ki a felújításban. De van, aki csak most próbálkozik az e-cigivel!

6. rész: Modok módjai

Ezek az instrukciók általánosítva vannak. Van pár modell, ami kicsit eltér ettől, de ezeket szerintem vehetitek alapul. Adott egy kikapcsolt mod…

  • Ötször 5x megnyomjuk gyorsan a tűzgombot, bekapcsolt a modunk.
  • Háromszor 3x megnyomjuk gyorsan a tűzgombot, bejutottunk a menübe. Itt megtalálhatjuk a 6db módunkat, ha nyomogatjuk az alsó jobb oldali (+) gombot.

VW mód: a legtöbb huzallal használhatod, csak a wattot tudod állítgatni. Kanthal, SS (stainless steel, azaz rozsdamentes acél, 316L a közkedvelt), Ni80 (80%-os nikkel tartalmú), NiChrome (80% nikkel, 20% króm) huzallal használjuk. Hivatalosan az igazi és egyetlen VW huzal a kanthal.

TC mód: TC = Temperature Control, azaz hőmérséklet-szabályozás. Erre alkalmas huzalok: SS, Ni200, Titán A használatához szükséges állandók sokszor alapból be vannak állítva a modon, tehát a TC Ti, TC Ni, TC SS csak a megfelelő huzallal használhatóak! Az SS használható VW és TC módban is. A Ni200 csak TC módban használható! A titán csak TC módban használható! A titán viszonylag ritkán kapható, mert egészségügyi hatása megkérdőjelezhető (mindkét oldalra (egészséges-egészségtelen) vannak érvek és ellenérvek).

TCR mód: Ez felettébb bonyolult mód, itt tudjuk finomhangolni a modunkat a huzalunkhoz. De ehhez szükség van egy huzal-együtthatóra. Van előfűtés is ami annyit tesz, hogy ha megnyomjuk a tűzgombot, akkor nem 0 fokról indul az izzítás, hanem pl. 30 fokról, ezt viszont inkább DL-eseknek tudom ajánlani.

ByPass: Kikapcsolja az elektronika nagy részét, ezáltal szabadabb elektronáramlást biztosít. Nincs VW, nincs szabályzás, annyi krafttal küldi meg a tekercset, amennyi van az akkuban (1db barna LG teljesen feltöltve 80-90 wattnak felel meg). – gyakorlatilag olyanná válik, mint egy védettséggel ellátott mechanikus (mecha) mod.

Ha kiválasztottuk a megfelelő módot, akkor egy gyors tűzgombbal nyugtázzuk.

Zsebzár: plusz és mínusz egyszerre megnyomva, és nyomva tartva 3 másodpercig.

Ugye hogy nem olyan bonyolult?


Kinga

Hobbiblogger, 6 éve vaperina, 31 éves, 130 év élettapasztalattal. Több vagyok mint amilyennek az átlag gondol! Szeretem a humort. Sokan nem értékelik a humoromat, ha kevesebb lenne az önbizalmam azt hinném nem vagyok vicces! Ha tetszenek az írásaim és szeretnél támogatni a további munkában vagy csak szimplán kapcsolatba szeretnél lépni velem, használd az itt lévő gombok egyikét!

Skip to content