Cikk felolvasása

Az előző részben vázoltam, hogy milyen minimum kritériumok alapján választunk modot és tankot. Természetesen semmi nincs kőbe vésve el lehet tőle térni. Hisz mindenkinek más a fontossági sorrend. Na meg az is ott van, hogy mit és hol tudunk beszerezni. Vannak oldalak amik pl.: nem szállítanak Magyarországra.

Ez a 10 részes cikksorozat leginkább a kezdőknek lesz segítségére, ugyanis valaki mindig kezdő valamiben. Ki a keverésben, ki a felújításban. De van, aki csak most próbálkozik az e-cigivel!

5. rész: Karbantartás, hiba felismerése

Ami elromolhat, az egyszer el is romlik! De meg is lehet előzni a bajt, ha tudatos felhasználók vagyunk. A leggyakrabban előforduló hiba a belső zárlat, ez az ázásnak az eredménye. Nem mindegyik mod érzékeli a belső zárlatot, viszont a zárlat képes megfelezni az ellenállást, ami árulkodó jel az ázásra, de nem csak ázás okoz belső zárlatot. Ilyenkor szakértő embernek szét kell szedni, alkohollal vagy chip spray-el le kell takarítani a lapot is és a mod belsejét is. Az is igaz, hogy bárhonnan beférkőzhet a modunkba a folyadék vagy víz. Észre sem vesszük. Az is gyakori hiba ha pl.: télen hoz valamit a postás és teljesen áthűlt állapotban vesszük használatba. Ott már a melegedéstől lehet párásodás is. Nem minden esetben, de volt már rá példa. Hagyni kell neki 12-24 órát, hogy átvegye a szoba hőjét. Menj biztosra!

Van olyan, hogy beragad a gomb, vagy egyáltalán nem is működik. Ha tudatában vagyunk azzal, hogy koszos helyen dolgozunk vagy gyakran megfordulunk olyan helyen, akkor itt is a szétszedés a megoldás. Régen fújtuk a koszos gomb alá chip spray-t, csak sajnos eléggé elszigetelt, így nem talál célt a spray. Így szétszedés után alapos tisztítás szükséges. Ha ez megvan, néha fújhatjuk chip spray-el, a megelőzés miatt. Ha pedig nem működik a gombunk, akkor azt úgy ahogy van cseréltessük ki.

Ha egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy a mod nem érzékeli egyik tankunkat sem akkor mindenképp szervizeltetni kell. Azt, hogy az 510 csatlakozó kábele meggyengül, vagy elszakad megelőzni nem lehet, de legalább nem kell a fejedet vakarnod és felesleges köröket futnod. Viszont van olyan, hogy itt-ott érzékeli a tankunk ellenállását, de gyakran eldobja, ilyenkor érdemes szétszedni vagy szétszedetni ugyanis valami meglazult az 510 alatt.

A másik alattomos alkatrész a kijelző. Ahogy az 510 gondokat, úgy ezt sem lehet megelőzni. Az is ritka, ha egyszerűen orvosolható a probléma. Sok esetben a legegyszerűbb ha kicseréltetjük a kijelzőnket. Itt is előfordul, hogy fellazul valami, de akkor a kijelző sem működik. Így ezt mindenképp bízzuk szakemberre, ugyanis kétesélyes a dolog.

A leírtak a rendeltetésszerű használat mellett is előfordulhatnak. Ezeken felül van még számos olyan hiba vagy probléma, ami előfordul a véletlennek köszönhetően vagy a nem rendeltetésszerű használat következményeképp.

Manapság egyre gyakoribb a processzorhiba. A processzor a modunk agya! A hibának sok oka lehet, a beázástól a túláramig (feszültséglökés kelti), ahogy a túláramnak is sok oka lehet. A processzorban hajszálnál vékonyabb kapcsolati elemek, azaz vezetők vannak, ami elviszi az áramot a lábaktól a processzor belsejéig. Ha ez nagy áramlökést kap elégnek a vezetők. Ezzel a processzor halálát okozzák! Amit elviekben egy alkatrészcserével meg lehet oldani, mivel processzort lehet kapni külön, viszont nincs szabad felhasználású program, ami a processzort felprogramozza! Konyec!

Ha egy mód van rá vigyázzatok a cuccaitokra! De ha nagyon nagy a baj ismerünk egy szervizest! De jobb ha tudjátok, az alap szervízköltséget (bevizsgálási díj) akkor is ki kell fizetni ha végül nem javítható a hiba!

A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek!


Kinga

Hobbiblogger, 6 éve vaperina, 31 éves, 130 év élettapasztalattal. Több vagyok mint amilyennek az átlag gondol! Szeretem a humort. Sokan nem értékelik a humoromat, ha kevesebb lenne az önbizalmam azt hinném nem vagyok vicces! Ha tetszenek az írásaim és szeretnél támogatni a további munkában vagy csak szimplán kapcsolatba szeretnél lépni velem, használd az itt lévő gombok egyikét!

Skip to content